Akülü Araba Kaç Kilo Taşır?

Akülü Araba Kaç Kilo Taşır?

Akülü araba kaç kilo taşır? Sorusunu öğrenerek çocuğunuzun kilosuna göre doğru seçim yapabilirsiniz…

Akülü Arabaların Kapasitesi Neye Göre Belirlenmektedir?

Bira kilo arabanın taşıma kapasitesi modelinden modeline göre farklılık göstermektedir. Genellikle orta çekici özelliğe sahip bir arabanın taşıma kapasitesi 20 kilogramdan başlamaktadır. Akülü araba kaç kilo taşır? Bu kapasite 50 kilograma kadar çıkabilmektedir.

Ancak akıllı arabalarda taşıma kapasitesini belirleyen birçok etken bulunmaktadır. Bu etkenlerden biri motorun gücüdür. Motorun gücü akülü arabalarda voltaj olarak nitelendirilmektedir. Ayrıca tekerleklerin stabilitesi veya arabanın dayanıklılığı da taşıyabileceği kapasitesi açısından çok önemli olmaktadır.

Özellikle daha büyük boyutlara ve güçlü motorlara sahip olan modeller daha yüksek kiloları taşımaktadır. Ancak daha küçük ve kompakt modellerini taşıma kapasitesi daha düşük olmaktadır. Örneğin 7 yaşındaki bir çocuğun sahip olduğu akülü arabaya 12 yaşındaki bir çocuk oturamaz. Çünkü bu durumda maksimum taşıma kapasitesinin üzerine çıkılacaktır ve zorlanmalar yaşanacaktır.

Akülü Arabaların Taşıma Kapasitesi Ne Kadar?

Ne kadar yükün taşınabileceği burada öncelikle aracın modeline bağlı olarak değişmektedir. Çünkü her araç modeline göre farklı boyutlar yapılmaktadır ve bu da motor gücünü doğrudan etkilemektedir.

Akülü araba kaç kilo taşır? Genel olarak küçük akülü arabalar 100 kilograma kadar taşıyabilmektedir. Küçük olmasına rağmen bazı güçlü modellerinde 150 kilograma kadar yük taşıması yapılmaktadır.

Orta boy akülü arabalarda bu kilogram en az 200 olmaktadır. En fazla ise 250 kg kadar yük taşınmaktadır. Taşıma kapasitesi genellikle sınırlı olan bu arabalarda büyük akülü arabalarda çok yüksek yük miktarları taşınabilmektedir. Örneğin büyük akülü arabalarda 300 ile 350 kg arasında taşıma kapasitesi bulunmaktadır.

İhtiyacınız olan modellerin tamamını Akülü Garaj üzerinden inceleme fırsatı bulabilirsiniz. Burada ihtiyaca uygun olması son derece önemlidir. Çünkü arabanın taşıma kapasitesinin üzerine çıkmak aracın performansını düşürmektedir.

Ayrıca bu durum aracın ömrünü de kısaltmaktadır. Eğer çok hafif bir araca ağır bir kişi oturduğu işte bu durumda akülü arabanın devrini ihtimali bulunmaktadır. Bunun gibi birçok kaza alanı açıktır.

Akülü Arabaya Yük Nasıl Koyulmalıdır?

Piyasadaki birçok akülü araba genellikle tek kişinin kullanımına uygun bir şekilde sunulmaktadır. Birden fazla kişinin bilebileceği koltuk bulunmadığı gibi aynı zamanda yanlış kullanımı da hasar alınması gerçekleşecektir.

Akülü arabanın taşıma kapasitesini aşırı yüklememek için sadece aracın bagajına gerekli eşyaların koyulması gerekmektedir. Aracın arka kısmından başka bir alana herhangi bir şekilde yük koymamak doğru kullanım olmaktadır. Ayrıca koltuğun oda sadece tek kişiye binmek zorundadır.

Taşıma kapasitesi hakkında detaylı bilgi almak istediğinizde tercih ettiğiniz akülü arabanın özelliklerini incelemeyi unutmayınız. Çünkü her akülü arabanın kendi modeline göre potansiyeli değişiklik göstermektedir.

Bu potansiyellere göre yapılan değişiklikler de aracını doğrudan Akülü araba kaç kilo taşır? Sorusunda değişiklik yaşanmasına neden olacaktır.

Yaşa Göre Akülü Araba

Bu araçlar genellikle 3 yaş ve üzeri çocuklar için alınmaktadır. En fazla tercih edildiği dönemler ise 3 ile 6 yaş arasında olmaktadır. Akülü araba kaç kilo taşır? Çocuğun sahip olduğu yaşa göre tercih edilmesi gereken arabanın özellikleri değişiklik göstermektedir.

Arabanızın aküsünü serin ve kuru yerde sakladığınız da uzun süre boyunca kullanabilme özelliğine sahip olacaktır. Yaşa göre akülü araba seçimi bulunmak istediğinizde aracının voltu konusunda kesinlik sağlamanız gerekmektedir.

Örneğin 12 volt bir akülü araba maksimum 7 km hız yapmaktadır. Ortalama taşıma kapasitesi ise 23 kg olmaktadır. 2 yaş ile 12 yaş arasında farklı modeller bulunmaktadır. Modellere göre farklılık bulunmaktadır.

S.S.S

Pilsan 12 Volt akülü araba ne kadar taşır?

12 volt olan akülü arabaların taşıma kapasiteleri sahip olduğu özellikleri göre değişmektedir. Örneğin 12 volt çift kişilik bir akülü araba maksimum 70 km taşıma kapasitesine sahip olmaktadır. Ancak küçük çocuklar için tasarlanan 12 volt akülü arabalar 35 kg maksimum taşıma kapasitesine sahiptir.

Akülü arabalarda yük taşınır mı?

Uzaktan kumandalı akülü arabalar birçok kişi amacından farklı bir şekilde kullanmaktadır. Ancak amacından farklı bir kullanım ömrünü kısaltır iken aynı zamanda zarar görmesine neden olacaktır. Performans düşüklüğünün yanında kaldırabileceğinden fazla yük yüklendiğinde zarar görmesine neden olacaktır.

10.05.2024
176
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Akülü Garaj
Akülü Garaj
Merhaba!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
1