6 Volt Akülü Araba Kaç Saat Gider?

6 Volt Akülü Araba Kaç Saat Gider?

6 volt akülü araba kaç saat gider; oyuncak kategorisinin yeni yıldızı olan bu arabalara dair bilinmesi gereken tüm detaylar yazımızda!

Akülü arabalar adeta yetişkinlerin arabalarının küçük kopyaları. Çocukların bu oyuncaklardan zevkle istifade ettiği görülmektedir. Aileler de çocuklarının isteklerini yanıtsız bırakmayarak en iyi modeli bulmak için çaba sarf etmektedir. Elbette gelen ilginin yüksek olması ile beraber marka ve modellerde büyük oranda çeşitlilik meydana gelmiştir. Dilediğiniz modeli seçerken bütçe kıstaslarına da göz atmalısınız. Zira farklı bütçelere hitap eden farklı modellerde akülü arabalar bulunmaktadır.

Akülü Araba Şarjı Maksimum Ne Kadar Gider?

6 volt akülü araba kaç saat gider; ortalama 1-1.5 saat aralığında kullanılmasına olanak verilmektedir. Elbette akünün doluluk oranına göre bu durum değişim göstermektedir. Tam dolu olması durumunda 1.5 saat seviyesinde kullanılması mümkündür. Bu süre çocuklar için gayet yeterlidir. Zaten ortalama 30 dakikalık periyotlar ile kullanılmaktadır. Bunun haricinde harcanan enerjinin seviyesi de akünün ne kadar uzun süre gideceği hakkında belirleyici olacaktır. Zira aracın taşıdığı yük ne kadar büyük artış gösterirse, harcanan enerji de o kadar yüksek olacaktır.

Bunun yanında yaş grubu seviyesi yükseldikçe akünün kapasitesinin de artması gerekmektedir. Örneğin genellikle 8 yaş gibi yüksek gruplara hitap eden araçların 24 V seviyesinde olduğu görülmektedir. Aracın kullanım sürecinde eskisi kadar yüksek performans elde edemiyor musunuz? İlk yarım saatten sonra aracın kuvvetinde bir düşüş mü meydana geliyor? Bu tür durumları fark ettiğiniz anda direkt olarak yetkililere danışmanız gerekmektedir. Böylece sorun daha büyük bir hale gelmeden çözüme kavuşturulmaktadır.

Akülü Araçların Şarjının Daha Uzun Gitmesi İçin Ne Yapmak Gerekir?

Akünün ömrünün uzaması için şarj etme kıstaslarına dikkat edilmelidir. Yani tam olarak şarj etmeden güç kaynağından ayırmamanız gerekmektedir. Ancak bu şekilde sürecin tamamlanmasına olanak verilmektedir. Akülü araçların kullanım süreci içerisinde dikkat edilmesi gereken ana unsur ara kabloların ve güç kaynağının kalitesidir. Zira bu seçimlerden kaynaklanan sorunlarda firmaların sorumluluk kabul etmeyeceğini bilmelisiniz. Size iletilmiş olan genel kurallar ver şartlarda muhakkak belirtilen kıstaslara uygun hareket etmeniz gerekmektedir.

Akünün uzun bir dönem kullanılmaması da performansında düşüşe neden olmaktadır. Uzun bekleyişlerde akü potansiyelini yitirebilmektedir. Bunun yanında aracın saklanma koşullarına da dikkat edilmelidir. Çok sıcak ya da çok soğuk ortamlarda bırakılması durumunda sorun yaşanabilmektedir. Akünün muhafaza koşulları da size genel kullanım kılavuzu kapsamında iletilmektedir. Özellikle bağlantı kablolarında sıcak hava gevşemelere neden olabilmektedir.

Akülü Araba Kaç Saatte Şarj Olur?

6 volt akülü araba kaç saat gider; ortalama 1.5 saat sürüş imkanı sunan bu arabaların tam manası ile şarj aşamasının tamamlanmış olması gerekmektedir. Zira şarjın tamamlanmamış olması durumunda tam performans almak mümkün olmamaktadır. İlk kullanımda şarj süresi daha uzun olsa da ortalama 15 saat kadar şarj edilmelidir. Bunun yanında kaynağın kuvveti ile akünün kapasitesinin uyum içerisinde olması gerekmektedir.

Ancak bu şekilde sağlıklı bir dolum süreci tamamlamak mümkün olacaktır. Elbette daha hızlı şarj edebilmek isteyen aileler bulunuyor. Fakat bu durumun motorun dengesini bozabileceğini unutmamalısınız. Bu nedenle kullanım kılavuzunda size belirtilen hususlara uygun bir şekilde seçim adımı tamamlanmalıdır.

Akülü Araba Şarj Soketinden Ses Gelmesi Normal Midir?

6 volt akülü araba kaç saat gider; şarj aşamasında kesinlikle belirtilen kıstasların dışında bir durum meydana gelirse dikkatli olmanız gerekmektedir. Zira soket kısmından ses gelmesi bir sorun işaretidir. Bu tip sorunların görmezden gelinmemesi istenmektedir. Akülü Garaj olarak yaşanan sorunlara dair her zaman yanınızda olmaktayız. Piyasanın en sevilen modellerine firmamız aracılığı ile ulaşmanız mümkün olacaktır. Farklı markalara en güvenilir şekilde tek bir çatı altında ulaşmak size muhteşem bir fırsat vermektedir.

S.S.S

Akülü araba kullanımında şarj süresi giderek uzuyor ne yapmak gerek?

Akülü aracınızın tam dolum seviyesine ulaşması uzun zaman alıyorsa, dikkatli olmanız gerekmektedir. Akünün bağlantı kısmında bir sorun yaşanıyor olabilir. Durumu anında temsilcilere bildirmeniz gerekmektedir.

Aracın performansında neden düşüş olur?

Aracın aküsü azalmaya başladıkça performansında da düşüş meydana gelmektedir. Tam performans elde etmek için bataryanın büyük bir kısmının dolu olması gerekmektedir.

10.05.2024
120
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Akülü Garaj
Akülü Garaj
Merhaba!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
1