6 Volt 12 Ah Akü Kaç Voltla Şarj Edilir?

6 Volt 12 Ah Akü Kaç Voltla Şarj Edilir?

6 volt 12 ah akü kaç voltla şarj edilir; akü kapasitesine uygun olan bir güç kaynağına bağlanmalıdır. Şarj süresinde dikkat etmeniz gereken tüm detaylar burada!

Akülü arabalar çocukların rüyalarını süsleyen en sevilen oyuncaklar arasında yerini almaktadır. Bu oyuncakların kumandalı ve kumandasız olan seçenekleri bulunmaktadır. Zira kumandalı olan seçenekler daha fazla tercih edilmektedir. Aileler bir olumsuz durum yaşanmaması için aracın kontrolünün kendilerinde olmasını istemektedir. Özellikle son senelerde araç modelleri konusunda çeşitlilik büyük oranda artış göstermektedir. Dilediğiniz modeli seçerek çocuğunuzu mutlu edebilirsiniz. Piyasanın en sevilen marka ve modellerine firmamız aracılığı ile erişim sağlayabilirsiniz.

Şarj Kuralları Nelerdir?

6 volt 12 ah akü kaç voltla şarj edilir; aracın 6,8V – 7,2V volt ile şarj edilmesi gerekmektedir. Şarj sürecinde kesinlikle dikkatli olmalı, kaynağın tüm detaylarının eşleşmesine büyük önem vermeniz istenmektedir. Fakat bu aşamada ilk şarjda süre uzun olabilir. Genellikle ilk şarjda 18 saati aşan bir şarj süresi söz konusu olabilmektedir.

Sonrasında ise maksimum 15 saat içerisinde gerekli olan şarj süreci tamamlanacaktır. Akünün kapasitesinin karşılanması için tüm teknik uyarılara kulak vermeniz gerekmektedir. Böylece uzun ömürlü şekilde cihazın kullanılması mümkün olacaktır. Sizin belirtilen saat kadar şarjda tutmanıza rağmen akü dolmuyorsa dikkat! Bu tür teknik sorunların anında yetkililerimize bildirilmesi gerekmektedir. Zira akü ve kaynak arasındaki ilişkide bir sorun var demektir.

12 Ah Akü Tam Şarj Edildikten Sonra Kaç Saat Kullanılabilir?

Şarj aşamasında belirtilen kıstaslara uygun şekilde dolumu tamamladıktan sonra maksimum 1.5 saat kullanılmaktadır. Zira diğer akü tiplerinde de ortalama 1.5 saat bir kullanım süresi tanınmaktadır. Fakat süreç içerisinde merak ettiğinizi hususlar olursa dile getirmekten çekinmemelisiniz. Sonrasında kullanıma dair memnun kalmadığınız detaylar olursa bunları yetkililerimize iletmelisiniz.

Akünün belirtilen performansı sergilememesi halinde gerekli incelemeler yapılacaktır. Piyasada en sevilen markalara firmamızın çatısı altında erişebilirsiniz. Tabi ki farklı akü güç kapasiteleri de bulunmaktadır. Sizin seçmiş olduğunuz araç tipine göre kapasitede değişiklikler söz konusu olacaktır. En sık kullanılan seçeneklerin başında 6 V ve 12 V gelmektedir. Çocukların yaşa aralığına göre de bu aşamada karar verilmesi gerekmektedir.

Akünün Ömrünü Uzatmak İçin Ne Yapmalıyım?

6 volt 12 ah akü kaç voltla şarj edilir; kaynak ve akünün kapasite bakımından uyum içerisinde olması gerekmektedir. Zira akünün kaynak ile uyumsuz olması durumunda ömrü kısalabilmektedir. Bunun yanında akünün ömrünün kısalmasının en temel nedeni tam olarak şarj olmadan kaynaktan ayırmaktadır. Tabi ki çocuklar anında araçlarını kullanmak istiyorlar. Fakat cihazın uzun seneler boyunca kullanılması için tüm talimatlar yerine getirilerek bağlantı adımının tamamlanması gerekmektedir.

Bunun yanında ara kablolarda sorun yaşanması da olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Ara kablonun hem güvenli hem de kaynak kapasitesine uygun olması istenmektedir. Akünün ömrünün artırılması için uzun süre hareketsiz bırakılmaması gerekmektedir. Uzun süre kullanılmaması da akünün potansiyelinde azalmalara neden olabilmektedir.

Akü Dolumunda Sorun Var, Nereye Bildirmeliyim?

Akü dolum sürecinde güç kaynağının güvenli olmasına dikkat edilmelidir. 6 volt 12 ah akü kaç voltla şarj edilir; belirtilen kıstaslara uygun şekilde şart etmenize rağmen sorun mu yaşıyorsunuz? Durumu anında firmamıza bildirmelisiniz. En kaliteli ürünlere erişirken Akülü Garaj size satış sonrasında da destek sunmaktadır. Tabi ki cihazın kullanıcı hatasından zarar görmemiş olması gerekmektedir.

Bunun yanında akülü araçların uzun ömürlü şekilde kullanılması için destek sunuyoruz. Fakat bu sürede kullanıcıların da kılavuza bağlı kalması gerekmektedir. Zira kılavuza bağlı kalmamanız durumunda sorun yaşanabilmektedir. Daha öncesinde satın alım gerçekleştiren ailelerin yorumlarına göz atmalısınız. Bu yorumlardan hem satış öncesi hem de satış sonrası desteğimizden memnun kaldığı anlaşılmaktadır.

S.S.S

Şarj soketinden ses gelmesi normal midir?

Normal koşullarda şarj sürecinde aküden ya da şarj soketinden ses gelmemesi gerekmektedir. Zira bu tür bir ses duymanız durumunda anında yetkililerimize durumu iletmeniz istenmektedir.

Tam şarj etmeden kaynaktan ayırırsam ne olur?

Akünüzün tam dolmadan kaynaktan ayrılması durumunda yavaş yavaş ömründe azalmalar söz konusu olacaktır. Zira şarj etmeden kaynaktan ayırmak akünün performansını olumsuz yönde etkilemektedir. Kullanım sürecinde kılavuza bağlı kalmak bu nedenle büyük önem arz etmektedir.

10.05.2024
134
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Akülü Garaj
Akülü Garaj
Merhaba!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
1