Akülü Motor Kaç Volt?

Akülü Motor Kaç Volt?

Akülü motor kaç volt: 6 volttan 24 volta kadar farklı seçenekler vardır. Bu da çocukların yaşı, kilosu vb. özelliklerine göre seçimi kolaylaştırır.

Akülü motorlar aileler tarafından çocukların motor becerilerini geliştirmeleri nedeniyle tercih edilmektedir. Ayrıca eğlenceli olmaları çocuklarında sevmesini sağlar. Satıştaki araçlar çoğunlukla farklı güç kapasitelerine sahiptir. Bu güç kapasiteleri kilo, beceri, yaş vb. faktörlere göre kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Üstelik voltaj aralığının çocuğunuza uygun olması ideal sürüş deneyimi sunar. Araç seçimlerinde de etkilidir.

Akülü Motorlarda Volt Seçimi

Akülü motor kaç volt: 6, 12 ve 24 volt seviyelerinde piyasaya sunulmaktadır. Çocuklar için tasarlanan akülü motorlarda volt, motora güç veren elektrik seviyesidir. Ve her modelde farkı değer almaktadır. Ayrıca çocukların yaşlarına göre araç seçmede kullanılır.

Örneğin, 3- 6 yaş arası çocuklarda 6 volt akülü motorların tercih edilmesi gerekmektedir. Bu güçteki modellerde genellikle bir geri bir ileri vites sistemi bulunur. Ayrıca en fazla 20 kilo taşıyabilir ve 1,5 saatte kadar sürüş deneyimi yaşatırlar.

12 volt olan akülü motorlar ise 3 yaşından daha büyük çocuklara uygundur. Hem yüksek hız hem de 35 kilo taşıma kapasiteleri vardır. Aynı zamanda aşırı ısınmayı önleme adına elektrik devre kesici fren sistemiyle çalışmaktadır.

24 volt akülü motorlarda 2 kişilik tasarım ve yüksek hız seçeneği buluyor. Üç yaş veya üstü çocuklara uygun alternatifler arasındadır. Bunun yanı sıra 50 kilo taşıyabilir.

Popüler Akülü Motor Modelleri

Çocuk akülü motorlarında çok fazla seçenek mevcuttur. Ve her biri farklı yaş gruplarına uygundur. Mesela 3 tekerlekli modeller, genelde üç yaşındaki çocuklar içindir. Bu modeller, özel geliştirilen tekerlek donanımları ile kolay kontrol edilir.

Bu da motorun güvenli tasarıma sahip olduğu göstermektedir. Ek olarak emniyet kemeri ve uzaktan kumanda sistemi de bebeğinizin güvenliğini sağlar. Popüler seçenekler arasında 4 tekerli modellerde vardır.  Lakin bu modellerde 3 yaş ve üstü çocuklara özeldir.

Fazlasıyla güvenli sürüş yaşatır. Üstelik çeşitli renkleriyle miniklerin ilgisini anında çekmektedir.  2 tekeri olan akülü motorlar ise 6 yaşından büyük çocuklar içindir. Yapılan bu ayrım çocukların motor becerilerin her yaşta farklı olmasıyla ilgilidir. Ayrıca yaşa göre değişen boy ila kilo araçların kullanımını kolaylaştırmaktadır.

Çocuklar İçin Akülü Motor Seçimi Yapma

Akülü motor kaç volt: 6 volt, 12 volt ila 24 volt seçenekleri bulunmaktadır. Fakat akülü motor seçerken yalnızca volt seviyesine bakmanız yetmez. Farklı özellikleri de dikkate almanız gerekmektedir. Böylece çocuğunuzun ideal sürüş deneyimi yaşaması sağlanmaktadır.

Seçimlerinizde çocuğun fiziki özelliklerine bakılmalıdır. Yani boyu ile kilosuna uygun rahat edeceği modeller alınmalıdır. Üç yaşın altındaki çocuklarınıza aldığınız model için ebeveyn kontrol kumandası veya ek destek tekerleği olmalıdır.

Bununla beraber kesinlikle emniyet kemeri bulunmalıdır. Ve çocuğu koruyacak şekilde doğru yerden sabitlenmiş olması gerekmektedir. İlaveten tercih ettiğiniz markanın sertifikalarının kesinlikle kontrol etmelisiniz.

Tercihlerinizi bütçe dostu modellerden yana yapabilirsiniz. Zira her bütçeye hitap eden alternatifler bulunmaktadır.  Yine de seçtiğiniz modelin çocuğunuza gerekli konforu sunduğundan emin olmanız gerekmektedir.

Akülü Motor Şarj Süresi

Akülü motor kaç volt sorusunun yanı sıra motorların şarj süresi önemlidir. Çünkü şarj, aracın ne kadar süre kullanılabileceği göstermektedir. Bebeğinizle yahut çocuğunuzla dışarı çıktığınızda sorun yaşamamak için dolum süresini bilmelisiniz.

Motorun şarj süresi model ila akü kapasitesine bağlı değişmektedir. Genelde 6 ile 12 volt motorlar en az 8 saatte şarj olmaktadır. Ek olarak maksimum 10 saat içinde aküleri dolmaktadır. Şarj işleminde motorun kendi kablosunu kullanılmaktadır.

Ve evdeki prize takılarak dolum yapılmaktadır. Ayrıca halka açık şarj istasyonlarında dolum yapılabilmektedir. Satın alırken aracın özelliklerini inceleyerek kaç saatte şarj olduğunu öğrenirsiniz. Üstelik Akülü Garaj ürünlerimiz arasından istediğiniz modeli seçebilirsiniz.

S.S.S.

Akülü motor bakımı nasıl yapılır?

Akülü motorların bakım çok zor değildir. Yalnızca şarj etme ve temiz tutmanız yeterlidir. Ek olarak motorun parçalarının gerektiğinde yağlanması bakım rutinidir. Üstelik aracın temizliğini çocuğunuza vererek sorumluluk almasını sağlayabilirsiniz.

Akülü motorların güvenlik önemleri nelerdir?

Aracın güvenliğinin ilk maddesi emniyet kemeri olmasıdır. Bunun yanı sıra çocukların yaşına göre koruyucu ekipmanların kullanılması gerekmektedir. Ayrıca ekipmanların anne- babalar tarafından kontrol edilmesi gerekiyor. Bu sayede herhangi bir olumsuz durum önlenmektedir.

10.05.2024
63
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Akülü Garaj
Akülü Garaj
Merhaba!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
1